Kosten kinderopvang 2022

Dag- en uurtarief
Uurtarief kinderopvang € 8,10
Uurtarief peutergroep € 8,50
Uurtarief BSO € 7,40 (inclusief vakantiedagen€ 7,30)

De kosten voor een dagdeel kinderopvang op IKC BentelWijz bedragen € 42,53 per kind. De kosten voor een dag bedragen € 85,05. (10,5 x € 8,10 per uur).
Wij zullen op de 20ste van iedere maand via een automatische incasso het geld van uw rekening afschrijven. Wanneer u 10,5 uur per week afneemt, houdt dat in dat u 45,5 uur per maand betaalt. (10,5 uur x 52 weken : 12 maanden = 45,5 uur per maand).

De kosten voor de peuterplaats, welke afgenomen wordt onder de Kinderopvangregeling, is als volgt: De kinderen komen op jaarbasis: 8 uur x 40 weken = 320 uur. Ze zullen deze 320 uur verdeeld over 12 maanden gaan betalen. Dit houdt in dat er 320 uur : 12 maanden = 26,67 uur per maand wordt gefactureerd.

Wenselijke acties richting de belastingdienst (Kinderopvangtoeslag)
Voor de aanvraag kinderopvangtoeslag heeft u het registratienummer en de juiste naamvoering van Kinderopvang BentelWijz nodig. De registratienummers zijn:
Kinderopvang BentelWijz: 211858407
BSO WonderWijz: 125189643
Alleenstaande ouders die werken hebben altijd recht op een bijdrage van het Rijk. U kunt de toeslag ook krijgen als u niet werkt, maar een opleiding volgt of uw kansen op werk vergroot door bijvoorbeeld een re-integratie traject te volgen via UWV of de gemeente.

Het is dus wenselijk dat u als ouder acties onderneemt richting de belastingdienst. Als ouder onder de wet Kinderopvang moet u een aanvraag Toeslag Kinderopvang of wijziging indienen bij de belastingdienst:
- Ouders met een eerste verzoek voor Toeslag Kinderopvang moeten een aanvraag indienen op naam van Kinderopvang IKC BentelWijz.
- Ouders die al gebruik maken van een toeslag voor gastouderopvang en tevens uren aanvragen voor de peutergroep moeten een nieuwe aanvraag indienen op naam van Kinderopvang IKC Bentelwijz waar de peuterspeelzaal is ondergebracht, zijnde kinderopvang.

Subsidieplaats voor de peutergroep
Mocht u als ouders niet beiden werken en daardoor dus ook geen deel terug kunnen vragen via de belastingdienst, dan komt u in aanmerking voor een subsidieplaats van de gemeente Hof van Twente. Als u gebruik wilt maken van een subsidieplaats, dan dient u een IB 60-formulier met daarbij het plaatsingscontract van Kinderopvang IKC BentelWijz aan te leveren bij de gemeente Hof van Twente. Op basis van de aangereikte gegevens wordt u een subsidieplaats aangeboden.

Terug naar overzicht