Oudergesprekken en informatieavond (school)

Door het schooljaar heen worden ouders voor de volgende gesprekken en informatieavond uitgenodigd: 

  • Kennismakingsgesprekken (begin van het schooljaar)
  • Informatieavond (begin schooljaar)
  • Voortgangsgesprekken (medio november)
  • Rapportgesprekken (medio maart en einde schooljaar)
  • Oudergesprekken voortgezet onderwijs (alleen groep 8)

Kennismakingsgesprek: In het begin van het schooljaar worden alle ouders uitgenodigd deel te nemen aan de kennismakingsgesprekken (omgekeerde oudergesprekken). Deze kennismakingsgesprekken hebben tot doel dat de ouders vertellen over hun kind, eventueel de verwachtingen over het komende schooljaar bespreken en nadere kennismaking met de leerkracht. (Facultatief voor de groepen 2 t/m 8 (Ouders geven zelf aan of ze hier gebruik van willen maken.); groep 1 nodigen alle ouders uit. Leerlingen groepen 3 t/m 5 facultatief aanwezig; leerlingen groepen 6 t/m 8 aanwezig bij gesprek.)

Informatieavond (begin schooljaar) In het begin van het schooljaar worden alle ouders uitgenodigd voor de informatieavond. De leerkrachten vertellen dan over de leerstof, groepsafspraken en activiteiten gedurende het schooljaar. De informatieavond wordt voor alle groepen op een avond gepland. 

Voortgangsgesprekken: Medio november worden ouders uitgenodigd voor de voortgangsgesprekken. Tijdens de voortgangsgesprekken worden de vorderingen en ontwikkelingen van hun kind besproken. (Ouders groepen 1 t/m 3 en 8 worden allemaal uitgenodigd; ouders groepen 4 t/m 7 facultatief of op verzoek leerkracht(en). 

Oudergesprek medio maart: Medio maart worden de ouders uitgenodigd voor het oudergesprek n.a.v. het eerste rapport. Tijdens deze rapportgesprekken worden de vorderingen en de ontwikkelingen van hun kind besproken. De ouders van de kinderen van de groepen 1 t/m 7 worden allemaal uitgenodigd.

Oudergesprekken voortgezet onderwijs medio februari worden de ouders van groep 8 met hun kind uitgenodigd voor het gesprek in verband met het uitstroomniveau voor het voortgezet onderwijs. Tijdens dit gesprek worden de mogelijkheden en ontwikkelingen met ouders en kind besproken.

Oudergesprek (einde schooljaar) Medio juni/juli worden de ouders van de groepen 1 t/m 7 uitgenodigd voor een gesprek n.a.v. het tweede rapport. Deze gespreksronde is uitsluitend bedoeld voor die ouders die nog specifieke vragen/opmerkingen hebben over de vorderingen en ontwikkelingen van hun kind. Deelnemen geschied volledig op facultatieve basis.

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

Terug naar overzicht