Eten en drinken

IKC BentelWijz hanteert een continurooster. Dat betekent dat de kinderen van 8.30 uur tot 14.15 uur op school zijn. (Behalve de groepen 1 t/m 4, want die zijn op (woensdag- en) vrijdagmiddag vrij.) Om de hele schooldag door te komen wordt ouders gevraagd de kinderen voldoende eten/drinken mee te geven voor de hele schooldag. Voor de ochtendpauze om 10.15 uur wordt geadviseerd om fruit of een hartige snack mee te geven. U wordt verzocht om uw kinderen geen snoep mee te geven. Geadviseerd wordt om ook niet teveel mee te geven, omdat in de praktijk blijkt dat de kinderen dat niet op krijgen of erg veel tijd nodig hebben om het op te eten/drinken.
Voor de lunchpauze wordt geadviseerd om een lunchpakketje mee te geven. (Kijk voor meer informatie ook bij 'Continurooster')

Overdag zijn er twee momenten dat de kinderen gebruik kunnen maken van hun meegebrachte eten en drinken. Voor de groepen 1 t/m 4 geldt dat zij voorafgaand aan de pauze van 10.15 uur de mogelijkheid in hun eigen groep krijgen om hun meegebrachte tussendoortje en hun drinken te nuttigen. Tussen 12.00 uur en 12.15 uur wordt er gezamenlijk geluncht in hun eigen groep.
Voor de groepen 5 t/m 8 geldt dat deze kinderen tijdens de pauze van 10.15 uur hun meegebrachte tussendoortje en drinken nuttigen. Veelal nemen zij dit ook mee naar buiten. Ook voor hen geldt dat tussen 12.00 uur en 12.15 uur de lunch in de eigen groep plaatsvindt. 


Terug naar overzicht