Halen en brengen (Kinderopvang)

Bij de hele en halve dagopvang kunnen de kinderen gebracht worden vanaf 7.30 uur (eventueel na afspraak vanaf 7.00 uur). Ouders brengen de kinderen tot in de hal. Hier neemt één van de leidsters de kinderen over. Tijdens het ophalen wachten ouders ook in de hal, waar het kind samen met de leidster naar toekomt.

De kinderen die een plek afnemen op basis van de 40 schoolweken bij SpelendWijz, kunnen tussen 8.15 uur en 8.30 uur gebracht worden. Tussen 12.15 uur en 12.30 uur kunnen de kinderen weer opgehaald worden. Ouders blijven bij het brengen en ophalen in de hal.

De kinderen die bij OntdekkendWijz komen spelen worden aan de kant van de kleuteringang gebracht. Ouders wachten buiten op de stoep en de leidster haalt de kinderen om 8.30 uur naar binnen. Kinderen kunnen tussen 12.15 uur en 12.30 uur weer opgehaald worden. Ouders bellen aan bij de kleuteringang, waarna de leidster het kind naar buiten brengt.

Het is belangrijk dat u uw kind op tijd brengt. Bedenk dat te laat komen de rust en de activiteiten in de groep verstoort. Ook het op tijd ophalen is belangrijk. Wij weten uit ervaring dat het prettig is voor kinderen als ze tussen alle ouders ook hun eigen vader of moeder kunnen vinden.
Als een andere persoon dan u als ouder/verzorger het kind ophaalt, moet de leidster hiervan op de hoogte zijn, anders kunnen wij uw kind niet meegeven. Degene die uw kind ophaalt moet wel ouder zijn dan 16 jaar.

Afscheid nemen
We merken regelmatig dat kinderen én ouders moeite hebben met afscheid nemen. Het is belangrijk om duidelijk te zijn naar uw kind; vertel dat u weggaat en dat u het kind bijvoorbeeld na het buiten spelen weer op komt halen. Wens uw kind veel plezier. Loop nooit stiekem weg in de hoop dat uw kind niets merkt. Het zal zich erg in de steek gelaten voelen. Laat de leidster ook weten dat u weggaat, zodat ze samen met uw kind kan zwaaien en zo nodig uw kind kan troosten. 

Met de auto van/naar het IKC
Om de overlast op het Burg. Buyvoetsplein en in de wijk De Borre tot een minimum te beperken, verzoeken wij ouders en kinderen om zoveel mogelijk lopend of met de fiets naar school te komen. Behalve het IKC zijn er nog diverse andere gebruikers van het Burg. Buyvoetsplein, waardoor het aantal parkeerplaatsen beperkt is. Bij regenachtig weer zien we het aantal autobewegingen rond het IKC toenemen.
Indien u toch met de auto naar het IKC komt, verzoeken wij u om met uw kinderen op het Burg. Buyvoetsplein uit te stappen op de kiss and ride-plaats. Eventueel parkeren kan in de parkeervakken en niet in de wijk De Borre of bij de Wozoco. Vanaf de parkeerplaats kunt via het voetpad langs de tennisbanen/Wozoco bij het IKC komen. We rekenen op uw medewerking in het belang van de veiligheid van de kinderen.
 

Terug naar overzicht