Regeling bij ziekte/medicatie

Ziekmelding
Wanneer uw kind tijdens zijn/haar verblijf op IKC BentelWijz ziek wordt, nemen wij altijd telefonisch contact op met de ouders om samen de situatie te bespreken. Het hangt af van de gedragingen van het kind of wij u als ouder/verzorger zullen vragen uw kind op te halen. Indien uw kind boven de 38,5 graden koorts heeft moet het opgehaald worden.
Als uw kind ziek is, kan het IKC BentelWijz niet bezoeken. Ziekmelding geeft u (telefonisch) door. Soms merkt u niet zoveel aan een kind, maar is het toch beter uw kind thuis te houden. Het voelt zich daar het prettigst. Bovendien kan het zijn dat het om een besmettelijke ziekte gaat, waarmee het anderen op de groep kan aansteken.

Besmettelijke ziektes
Wij houden wat betreft besmettelijke ziektes de richtlijnen van de GGD aan of wij uw kind moeten weren op het kinderdagverblijf of niet. Het is verstandig dat u in dat geval even contact opneemt met ons om te overleggen of uw kind wel of niet kan komen.
Als uw kind of iemand in uw gezin een besmettelijke ziekte heeft (zoals bijv. rodehond, kinkhoest, waterpokken, roodvonk, bof, maar ook krentenbaard) dan dient u dit door te geven aan de pedagogisch medewerkster. In sommige gevallen zijn wij verplicht de G.G.D. op de hoogte te stellen en met hen te overleggen welke actie wij dienen te ondernemen.

Medicatie
Mocht uw kind gedurende de dag een medicijn toegediend moeten krijgen (bv. een antibioticakuur) dan vragen wij u vooraf een medicatieformulier in te vullen, waarop u ons toestemming geeft uw kind het medicijn te geven.
Wij geven kinderen geen paracetamol ter onderdrukking van de koorts.

Medische problemen
Als uw kind een allergie, een aandoening of een (chronische) ziekte heeft, bespreek dit dan met de pedagogisch medewerkster of leerkracht. In veel gevallen kunnen we er goed rekening mee houden. Met betrekking tot het toedienen van medicijnen voeren we een terughoudend beleid. Het is in het belang van de kinderen om zeer zorgvuldig met medicijntoediening om te gaan. We vragen dan ook om de medicatie zoveel mogelijk zelf toe te dienen. Indien uw kind specifieke medische zorg nodig heeft, waaraan mogelijkerwijs bepaalde risico’s verbonden zijn, zal bekeken worden of deze zorg in de kinderopvang of basisschool geboden kan worden. Bij IKC BentelWijz werken wij met het protocol ‘Richtlijnen geneesmiddelen-verstrekking en medische handelingen’. Indien de groepsleiding/leerkracht medicatie toe moet dienen, dient u hiervoor het formulier medicatieverstrekking in te vullen en te ondertekenen.
Terug naar overzicht