Aanmelden/inschrijven kinderopvang en BSO

Kinderopvang ‘Wijzneusjes’ 
Voor het aanmelden van uw (verwachte) kind bij afdeling kinderopvang ‘Wijzneusjes’, kunt u een afspraak maken met Linda Leus of Ellis Bouwman. Dit kan zowel via de mail als telefonisch. Linda of Ellis zal U hierna rondleiden en uw vragen beantwoorden. Zo krijgt u meteen een goede indruk van de sfeer en de mensen binnen IKC BentelWijz.

Peutergroep ‘SpelendWijz’ / 'OntdekkendWijz'
U kunt uw kind aanmelden voor de peutergroep door een (digitaal) inschrijfformulier te downloaden van de site, in te vullen en terug te sturen of langs te brengen. Het inschrijfformulier vindt u onder het kopje inschrijfformulieren. Na aanmelding wordt uw kind vanaf de leeftijd van 2 jaar officieel ingeschreven en ontvangt u hiervan een schriftelijke bevestiging. 
Uiteraard bent u ook bij de peutergroep welkom om een kijkje te nemen. De peutergroep 'OntdekkendWijz' bestaat uit de 8 oudste peuters van beide groepen (de maandag-/donderdaggroep of de dinsdag-/vrijdaggroep). U krijgt als ouder bericht wanneer uw kind bij de 8 oudste peuters hoort en over zal gaan van de peutergroep 'SpelendWijz' naar de peutergroep 'OntdekkendWijz'. 

Plaatsing 
Het aanbod aan u en de plaatsing gebeurt vanuit IKC BentelWijz. Bij het aanbieden van een plaats houden wij rekening met de gewenste dagdelen. Wanneer uw kind 2 jaar is komt hij/zij officieel op de wachtlijst en kunnen wij zien vanaf wanneer er een plekje vrij komt. Kinderen met een sociaal medische indicatie krijgen voorrang. Zodra duidelijk is wanneer uw kind kan starten zullen wij u een contract sturen waarop u het aantal uren per maand, het LRK nummer en het uurtarief kunt vinden.

Wachtlijst 
Het kan voorkomen dat een peuter niet geplaatst kan worden op de gewenste startdatum of de gewenste dagdelen. U ontvangt in dit geval waar mogelijk een alternatief aanbod. U kunt al dan niet gebruik makend van dit aanbod ondertussen op de wachtlijst blijven staan met uw oorspronkelijke keuze.

Kennismaking/intake 
Drie weken voor de startdatum in de peutergroep wordt er contact met u opgenomen voor kennismaking. In dit kennismakingsgesprek komt de dagelijkse gang van zaken in de peutergroep aan de orde: hoe wordt in de groep gewerkt, wat zijn de regels. Tevens maakt u kennis met de leidsters van uw kind. Er wordt informatie gegeven over de huisregels. Ook worden specifieke eet- en andere gewoonten van uw kind besproken.

BSO groep WonderWijz 
Buitenschoolse opvang (BSO) is bedoeld voor kinderen in de leeftijd vanaf 4 jaar tot 13 jaar. De kinderen worden opgevangen in een groep met een vast team van professionele en enthousiaste medewerkers. Zij staan borg voor een verantwoord pedagogisch klimaat. De openingstijden van BSO WonderWijz sluiten aan op de eindtijd van de school.

Mocht u incidenteel gebruik willen maken van de BSO, dan kunt U gebruik maken van een strippenkaart. Informeer hierover bij een medewerker.

Terug naar overzicht