Identiteit

IKC BentelWijz afdeling school is van origine een katholieke basisschool. De bijzondere opdracht van de katholieke school bestaat hierin, dat de school bij het begeleiden van de leerlingen in de maatschappij waarden als vrijheid, gerechtigheid, liefde en broederschap op een uitnodigende wijze voor hen aan de orde stelt. Concreet betekent dit, dat iedereen, ongeacht geloofsovertuiging, ras, huidskleur of afkomst gerespecteerd dient te worden. Zodoende zijn kinderen met een niet katholieke achtergrond van harte welkom op ons IKC. IKC BentelWijz heeft ook een belangrijke dorpsfunctie, waarbij de identiteit verschillend kan en mag zijn. 
Daarnaast heeft de afdeling kinderopvang geen religieuze achtergrond. Ondanks de denominatieve verschillen tussen beide entiteiten binnen IKC BentelWijz staat dit een intensieve samenwerking niet in de weg.
In de (nabije) toekomst zal de identiteit van IKC BentelWijz opnieuw op de agenda komen te staan, om een voor beide entiteiten geldende algemene identiteit te ontwikkelen en te borgen.


Terug naar overzicht