Aanmelden en inschrijven basisschool

Jaarlijks wordt er in maart een aanmeldingsweek georganiseerd. Potentiële nieuwe ouders worden dan uitgenodigd om op deze dag ’s middags of ’s avonds hun kind aan te melden dat vier jaar wordt. De exacte datum wordt vermeld in Kontakt en de nieuwsbrief (BentelWijzer). Aanmelden kan in overleg met de directie ook op een ander tijdstip, indien de geplande datum voor u niet mogelijk blijkt.
Bij de aanmelding ontvangen nieuwe ouders een aanmeldingsformulier. Dit formulier bestaat uit drie delen. In deel één moeten de persoonlijke gegevens van het kind en uw gezin ingevuld worden. Deel twee is een intakeformulier waarin specifieke vragen omtrent de ontwikkeling van het kind staan en deel drie bestaat uit een aantal verklaringen. Bij het aanmeldingsformulier is tevens een bijlage met een toelichting toegevoegd. Bij de aanmelding dienen ouders een kopie van een bewijsstuk voor het burgerservicenummer (BSN) in te leveren op de school. Dit is bij wet verplicht. Het burgerservicenummer van uw kind kunt u vinden op de volgende documenten: een officiële brief van de overheid/belastingdienst; op paspoort of identiteitskaart van het kind; op de zorgpas van uw kind of eventueel op een uittreksel van de gemeente.
Nadat u de formulieren heeft ingevuld en ingeleverd, zal de directie in samenspraak met de interne begeleider beoordelen of tot inschrijving kan worden overgegaan. In de meeste gevallen zal dat geen problemen geven. Indien er vragen zijn naar aanleiding van de aanmeldingsformulieren, zal de directie ouders uitnodigen voor een nader intakegesprek of voor nadere informatie. Alle ouders worden, voordat de inschrijving plaatsvindt, uitgenodigd voor een informatieavond aan het einde van het schooljaar.
Kinderen met een specifieke ontwikkelingsproblematiek (bijvoorbeeld kinderen met een Downsyndroom) worden niet automatisch toegelaten. In overleg met het leerkrachtenteam, de kinderopvang en de interne begeleider wordt getoetst of een kind met zo’n ontwikkelings-problematiek door de school opgevangen kan worden. Het welzijn van het kind en de mogelijkheden die de school heeft zijn hierbij doorslaggevend

Klik op  de link om het aanmeldingsformulier te downloaden


.
Terug naar overzicht