Verzekering (school)

IKC BentelWijz afdeling school heeft een collectieve verzekeringspolis afgesloten via Verus (Vereniging van katholiek en christelijk onderwijs). Deze verzekering voorziet in een basisvoorziening tegen de belangrijkste risico’s. De verzekeringspolis is verdeeld in vier afzonderlijke verzekeringen:
- Een aansprakelijkheidsverzekering voor onderwijsinstellingen;
- Een bestuurder aansprakelijkheidsverzekering;
- Een uitgebreide brandverzekering;
- Een schoolongevallenverzekering.
De schoolongevallenverzekering is ten behoeve van alle kinderen en begeleiders die helpen bij de activiteiten die de school organiseert. Deze verzekering geldt uitsluitend gedurende het verblijf in en rond het schoolgebouw gedurende de schooltijden, alsmede gedurende één uur voor of na schooltijd.
Tevens is deze verzekering van kracht voor ongevallen die de verzekerde kinderen, leerkrachten en/of begeleiders overkomen tijdens activiteiten welke in schoolverband zijn georganiseerd en mits dit geschiedt onder toezicht van de leerkrachten of anders daartoe door het schoolbestuur aangewezen personen. De verzekering dekt de aan het kind, leerkracht of begeleider overkomen schade. Het betreft hier dus geen WA-verzekering, die schade aan derden toegebracht verzekert. Aan derden toegebrachte schade, alsmede materiële schade worden in de regel niet vergoed.
Het moge duidelijk zijn dat in geval van een verzoek om schadevergoeding verschillende verzekeringsmaatschappijen eventuele schade in eerste instantie trachten te verhalen op de particuliere aansprakelijkheidsverzekering van de tegenpartij.
Terug naar overzicht