Medezeggenschapsraad en GMR

Medezeggenschapsraad (MR)
Elke school is wettelijk verplicht om een medezeggenschapsraad (MR) te hebben om de medezeggenschap van ouders en personeel binnen de school te regelen. De MR werkt volgens een officieel reglement dat is opgesteld in samenwerking met de vereniging van schoolbesturen en landelijke ouderorganisaties. De MR is bevoegd om alle zaken betreffende de school te bespreken, uitgezonderd personen. Het bevoegd gezag of de directeur stelt de MR in kennis van het gevoerde beleid en van de beleidsvoornemens voor het komende schooljaar of langere periode ten aanzien van het financiële, organisatorische of onderwijskundige beleid. De MR heeft in bepaalde gevallen instemmingbevoegdheid en in andere gevallen adviesbevoegdheid conform het reglement medezeggenschap. Onderwerpen waar de MR zich onder andere mee bezig houdt zijn: vaststellen schoolplan, instemming schoolgids, vakantieregeling, financiële begroting, arbobeleid, e.v.a.
De MR bestaat uit zes leden, verdeeld in een oudergeleding en een personeelsgeleding. Beide geledingen bestaan uit drie personen. Intern kunnen de taken worden verdeeld. Een MR-lid zit voor vier jaar in de MR en is daarna voor maximaal één termijn herkiesbaar. De oudergeleding wordt door de ouders geregeld en/of gekozen; de personeelsgeleding regelt het team intern. De MR-leden verdelen zelf de taken en eventuele portefeuilles. De MR kiest uit haar leden een voorzitter en een secretaris. Eén van deze functies ligt bij de oudergeleding en de ander bij de personeelsgeleding.

De MR bestaat voor dit schooljaar uit:
Oudergeleding:
Mevr. G. Haverkamp (voorzitter)
Mevr. C. Lubberink
Mevr. N. Kleinsman 

Personeelsgeleding:

mevr. M. Rosink
mevr. M. Spoolder
dhr. N. Nijhuis (secretaris)

MR jaarverslag
Klik hier voor het MR jaarverslag van 2019-2020

GMR
De GMR (Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad) behartigt de bovenschoolse belangen van alle bij de stichting aangesloten scholen. Momenteel heet de MR van BentelWijz geen afgevaardigde binnen de GMR. Zowel de MR als de GMR vergadert minimaal vijf keer per schooljaar. Als er gegronde redenen zijn kan de voorzitter een extra vergadering bijeenroepen. De GMR bestaat uit een aantal leerkrachten en ouders van verschillende scholen.

Terug naar overzicht