Gymnastiek

De gymnastieklessen vinden plaats in Sporthal de Pol (groepen 2 t/m 8), de speelzaal van de school (alleen OntdekkendWijz en de groepen 1 en 2) of de sportvelden rondom de school. Iedere vrijdag worden de gymnastieklessen gegeven door de vakleerkracht, Hans Braamer. De overige lessen worden door de groepsleerkracht verzorgd.

Gymnastiekrooster
OntdekkendWijz: maandag-, woensdag- en donderdagmorgen
Groep 1 dagelijks in speelzaal of schoolplein
Groep 2 maandag-, donderdag- en vrijdagmorgen
Groep 3 maandagmiddag en vrijdagmorgen
Groep 4 dinsdag- en vrijdagmorgen
Groep 5 dinsdag- en vrijdagmorgen
Groep 6 dinsdagmorgen en vrijdagmiddag
Groep 7 dinsdagmiddag en vrijdagmorgen
Groep 8 dinsdag- en vrijdagmiddag

Gymkleding
De kinderen uit de groepen 1 en 2 gymmen in hun ondergoed. Uw kind heeft alleen een paar gymschoenen nodig. Aangeraden wordt om gymschoenen met klittenband of turnschoentjes mee te geven. Voor het opbergen van de gymschoenen wordt verzocht om een stoffen tas voorzien van naam mee te geven. Deze tas blijft op school.
Voor het aan en uitkleden raden wij aan om gemakkelijk voor de kinderen aan- en uit te trekken kleding aan te doen. ’s Winters wordt aangeraden een extra shirtje mee te geven i.v.m. de soms kille omstandigheden in de sporthal.
Voor de groepen 3 t/m 8 gelden iets andere regels. De kinderen van deze groepen gymmen in gymkleding: sportschoenen met een witte zool, shirt en broek (of turnkleding). Alle ouders en/of kinderen dienen er zelf op toe te zien dat ze op de dagen dat er gymnastiek op het rooster staat de gymtas bij zich hebben. Zonder gymkleding kan er niet mee gegymd worden.
Indien uw kind wegens een gewichtige reden niet kan deelnemen aan de gymnastieklessen, dan dient u dit schriftelijk en tijdig door te geven aan de leerkracht! Na afloop van de gymnastiekles mogen de kinderen van de groepen 6 t/m 8 zich ook douchen. Na de gymles moeten de kinderen hun gymtas mee naar huis nemen.

Terug naar overzicht