Activiteiten en festiviteiten

Gedurende het schooljaar vinden er jaarlijks terugkerende activiteiten, festiviteiten en vieringen plaats. De meeste van deze activiteiten, festiviteiten en vieringen vinden plaats volgens de liturgische en algemeen maatschappelijke kalender. Voor de organisatie en uitvoering van verschillende festiviteiten en vieringen maken we gebruik van werkgroepen die bestaan uit vertegenwoordigers van de ouderraad en het team. Ook worden ouders benaderd om te assisteren. Hieronder volgt een opsomming van deze festiviteiten waarvan de data terug te vinden zijn in de kalender op www.bentelwijz.nl:

- Kinderboekenweek: In oktober vindt jaarlijks de Kinderboekenweek plaats. Het lezen en kinderboeken staan dan centraal. Er worden diverse activiteiten georganiseerd, waaronder een boekenmarkt. Het thema van de Kinderboekenweek wordt verder uitgewerkt in activiteiten voor de kinderen.
- Sinterklaas: Rond of op 5 december wordt het sinterklaasfeest op school gevierd.
- Adventvieringen: in de weken voorafgaand aan Kerstmis worden er adventvieringen georganiseerd. Meestal vindt er een gezamenlijke viering en vinden er twee vieringen in de groep plaats.
- Kerstfeest: In de laatste schoolweek van het kalenderjaar wordt het kerstfeest op school gevierd. De kinderen worden getrakteerd op een feestmaaltijd in kerststijl en door middel van optredens van en met kinderen of eventueel met externen wordt een deel van het kerstfeest nader ingevuld.
- Kerstmarkt: Eens in de twee jaar wordt rond IKC BentelWijz een kerstmarkt georganiseerd waar de school actief aan meewerkt. Nadere informatie wordt verstrekt middels BentelWijzer.
- Carnaval: Op de vrijdag voorafgaand aan het carnavalsweekend staat de school op zijn kop, want dan is het carnaval op school.
- Paasviering: Op Witte Donderdag worden de Paasviering en het Paasontbijt georganiseerd.
- Spinnenwebvieringen: Door het jaar heen worden er in de hal van de school (het Spinnenweb) voorstellingen gegeven door en voor kinderen en ouders. Alle groepen worden middels een rooster opgeroepen om de voorstelling te organiseren. Door middel van zang, dans of toneel laten zij hun kunsten zien.
- Schoolreisje: De schoolreisjes worden gepland gedurende het schooljaar voor de groepen 1 t/m 7. De bestemming, die in samenwerking met de ouderraad wordt bepaald, wordt later bekend gemaakt. De kinderen uit de onderbouwgroepen blijven meestal in de buurt, terwijl de hogere groepen een locatie verder weg opzoeken. Voor het vervoer wordt gebruik gemaakt van een bus.
- Schoolkamp groep 8: Ter afsluiting van hun basisschoolperiode gaan de kinderen van groep 8 drie dagen op kamp. Het schoolkamp vindt plaats in een kampeerboerderij in Buurse. Nader informatie omtrent het schoolkamp wordt t.z.t. door de leerkrachten van groep 8 verstrekt.
- Musical en slotavond groep 8: Ter afsluiting van hun basisschoolcarrière presenteren de kinderen van groep 8 zich nog een keer voor de school. De laatste schoolweken studeren deze kinderen een eindmusical in die aan kinderen en ouders opgevoerd wordt. Op de laatste woensdag van het schooljaar wordt er een slotavond georganiseerd voor deze kinderen en hun ouders.
- Koningsspelen: Op de vrijdag voor de Koningsdag worden de koningsspelen georganiseerd rondom de velden van de Pol. Voor de groepen 5 t/m 8 worden diverse atletiekonderdelen en een teamsport georganiseerd samen met leerlingen van enkele andere omliggende basisscholen. Voor de groepen 1 t/m 4 worden de koningsspelen in en rond de school georganiseerd.
- Zomerfeesten: In het eerste weekend van juli vinden de zomerfeesten plaats in Bentelo. De school zal hier op het vrijdagprogramma actief aan deelnemen. Nadere informatie over de zomerfeesten leest u in de BentelWijzer en Kontakt.
- Incidentele activiteiten of festiviteiten: Sommige activiteiten of festiviteiten staan niet jaarlijks op de kalender en vinden incidenteel plaats, zoals het Hofpopvoices, excursies bijv. Haltproject voorlichting groep 7 of culturele activiteiten. Dergelijke gebeurtenissen en data worden in de nieuwsbrief vermeld.
Terug naar overzicht