Stagiaires

Om aankomende leerkrachten de gelegenheid te geven om het vak te leren zullen gedurende het schooljaar in verschillende groepen stagiaires van de regionale Pabo op school actief zijn. De meeste studenten zijn afkomstig van de Hogeschool Saxion te Enschede of Deventer, maar het is ook mogelijk dat er studenten van de Pabo Zwolle op school komen. Stagiaires mogen, indien de leerkracht aanwezig is, zelfstandig les geven aan een groep. De groepsleerkracht moet in veel gevallen de lessen beoordelen of er komt een docent van de Pabo om een les te beoordelen. De Erve Hooyerinckschool te Delden is officieel de opleidingsschool waar de Pabo-studenten in eerste instantie gestationeerd zijn. IKC BentelWijz ontvangt in overleg met Erve Hooyerinck ook enkele stagiaires. Deze studenten komen voornamelijk op donderdag en vrijdag voor hun stage.


Behalve studenten van de Pabo is het ook mogelijk dat er studenten van het ROC van Twente binnen IKC BentelWijz stage lopen. Deze studenten studeren dan voor het vak onderwijs- of klassenassistent en/of pedagogisch medewerker. Zij assisteren dan bij het lesgeven of voeren eenvoudige lesjes uit waarbij de leerkracht aanwezig zal zijn of ze zijn actief bij de kinderopvang.


Tenslotte bestaat de mogelijkheid dat er een student stage loopt bij de vakleerkracht gymnastiek. Deze student zal dan waarschijnlijk afkomstig zijn van een ALO (Academie Lichamelijke Opvoeding).

Terug naar overzicht